Puuikkunat netissä

Netti on tulvillaan toinen toistaan houkuttelevampia tuotteita, jotka voi muutamalla klikkauksella tilata itselleen kotiin kuljetettuna. Suuri osa ihmisistä tilaa netistä enimmäkseen vaatteita, kirjoja tai kenties elektroniikkaan liittyviä tuotteita, mutta nykyään netistä saa tilattua myös ikkunoita. Ikkunoissakin on hyvin paljon valinnanvaraa, mutta yksi perinteisimmistä ikkunatyypeistä – puuikkunat – ovat hyvä esimerkki netissä myytävistä ikkunoista. Puuikkunat netissä saa kotiinkuljetuksella kohtuullisessa ajassa omaan kotiinsa joko asennuksella tai ilman. Yksi hyvä puuikkunasivusto on esimerkiksi Puuikkunat.net.

Miksi valita puuikkunat?

Puuikkunat ovat hyvin tyylikäs lisä taloon kuin taloon. Valittavana on huikea määrä erilaisia ikkunakehyksiä ja puulajejakin on monia aina männystä ja tammesta vaahteraan ja koivuun. Ne ovat helposti muokattavissa juuri omaan makuun sopivaksi: puuta voi veistää ja sen voi maalata tai petsata halutessaan mieluisen sävyiseksi. Puuikkunoiden hyvä puoli on myös niiden ympäristöystävällisyys – tuskin minkään muun ikkunamateriaalin tuottaminen on yhtä vähän ympäristöä kuormittavaa kuin puun, sillä se on uusiutuva luonnonvara, toisin kuin erilaiset muovi- ja metallisekoitteet. Ne tunnetaan lisäksi kestävyydestään, joka vuoksi puuikkunoiden ostajat voivatkin odottaa ikkunoidensa pysyvän hyvässä kunnossa vuosikymmeniä.
Puuikkunoiden etu on lisäksi sen luonnollinen lämmöneristyskyky. Erityisesti Suomessa puuikkunat ovat hyvä valinta juurikin siksi, ettei kylmä pääse pakkasella sisälle ja vastaavasti kesähelteillä koti pysyy mukavan viileänä. Jotkut tyrmäävät puuikkunat siksi, että niitä täytyy muutaman vuoden välein huoltaa, maalata, kyllästää ja kenties lakata, mutta monen muun mielestä se on kuitenkin kaiken vaivan väärti, sillä puuikkunat ovat ajaton ja hyvin tyylikäs valinta kodin ikkunoiden kehystämiseen.

Yhteenveto

Puu on ikkunamateriaalina loistava. Se on ympäristöyställisyytensä lisäksi lämpöä eristävä, tavattoman hyvännäköinen ja kohtuullisen helppohoitoinen. Vaikka PVC-muovista valmistetut ikkunat ovat kasvattaneet suosiotaan ja ovat lähes aina edullisempi vaihtoehto kuin puuikkunat, päätyy moni suomalainen silti valitsemaan puuikkunat jo siksikin, että ne sopivat talon muuhun tyyliin paljon paremmin kuin PVC-ikkunat. Puu on myös maineeltaan parempi, ja se tunnetaan kestävyydestään. Siinä missä PVC-ikkunoille myönnetään yleensä noin 10 vuoden takuu, saa puuikkunoille usein jopa 30 vuoden takuun, joten ero on merkittävä.